LLEI 1/1984, de 16 d'abril, per la qual es declara Dia d'Aragó el 23 d'abril, tradicional commemoració de Sant Jordi. Aragó. Saragossa, Osca i Terol.
Aragó > es així

LLEI 1/1984, de 16 d'abril, per la qual es declara Dia d'Aragó el 23 d'abril, tradicional commemoració de Sant Jordi. Aragó.


Data de Publicació: 18/04/1984

  El President de la Diputació General d'Aragó, faig saber que les Corts d'Aragó han aprovat i jo, en nom del Rei i per l'autoritat que em confereixen la Constitució i l'Estatut d'Autonomia, promulgo i ordeno la publicació de la següent Llei.

  És indubtable que, des del segle XIII, tant la Monarquia aragonesa com l'Exèrcit del Regne van adoptar el Patronatge de Sant Jordi. Això sembla lògic en aquest moment de la Reconquesta, donades les connotacions militars que el Sant reunia. A partir de llavors comencen a proliferar esglésies dedicades al Màrtir i les tropes aragoneses adopten els seus símbols, especialment a partir de la batalla d'Alcoraz, el relat recull l'historiador aragonès Jerónimo Zurita en els seus Anals. Conseqüència d'això, seran les innombrables mostres iconogràfiques, pictòriques, literàries, religioses i fins i tot heràldiques que acrediten la tradicional vinculació de la figura de Sant Jordi a Aragó. Igualment el fet que les Corts aragoneses de 1461, celebrades a Calataiud, van declarar festiu per a tot Aragó el 23 d'abril, dia de Sant Jordi, decisió que es veuria ratificada en les celebrades a Montsó en 1564.

  El 10 d'abril de 1978 l'Diputació General d'Aragó va adoptar l'acord de declarar com "Dia d'Aragó" el 23 d'abril, dia de Sant Jordi, efemèrides que en ús de les facultats que en matèria laboral atribueix a la Comunitat Autònoma la Llei 10/1980, de 8 de març, aprovatòria de l'Estatut dels Treballadors, va ser posteriorment establerta per l'òrgan de Govern aragonès com a festiu.

  El dia 23 d'abril de 1978 es va veure definitivament ratificat el tradicional sentit popular de la festa, que ha de ser expressiu símbol de la identitat històrica d'Aragó al mateix temps que de la unitat dels aragonesos.

  La sensibilitat de les Corts d'Aragó en pro de la conservació i foment dels símbols propis de la singular identitat històrica aragonesa, aconsella la seva consolidació amb rang de llei.

  Article 1r Es declara "Dia d'Aragó" el 23 d'abril de cada any, tradicional commemoració de Sant Jordi.

  Article 2n A tots els efectes, fins i tot laborals, la indicada data es considera festiva a tot el territori d'Aragó.

DISPOSICIÓ FINAL
La Llei entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació en el "Boletín Oficial d'Aragó".

  Per tant, ordene que tots els ciutadans, tribunals, autoritats i poders públics als quals pertoque, observen i facen complir aquesta Llei.

  Zaragoza, a 16 d'abril de 1984.

  El President de la Diputació General d'Aragó, SANTIAGO MARRACO SOLANAL'octubre aigua del deu al vint, per a tot és convenient.
A la carn, vi, i si és pernil, amb més raó.
.
Enyorar el passat és córrer després del vent.Índex sobre Aragó

Una col lecció de reproduccions antigues amb mostres de vestits tradicionals.
També pots conèixer les noves imatges de pobles i llocs.
i afegir al teu visualització unes imatges de Sant Jordi Patró de Aragó.

Espectacular i únic és el Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut.

Hi ha altres pàgines sobre Aragó a Internet per completar la teva informació.

Observa fotografies de paisatges.Huesca | Teruel | Zaragoza | Aragó | Inici
Turisme La Seu | El Pilar | Goya | Museu Zaragoza
Aigualeix | Fauna | Flora | Geología | Fongs | Naturalesa a Aragó
Indice Alfabètic | Temàtic | Mapes | Altres AdrecesAragón es así. LLEI 1/1984, de 16 d'abril, per la qual es declara Dia d'Aragó el 23 d'abril, tradicional commemoració de Sant Jordi. Huesca, Teruel Zaragoza. Aragó, Osca, Terol, Saragosa, Catala, Naturalesa maps, Asociacio Cultural Aragó Interactivo Multimedia. fotografies i il.lustracions. Aragó es així

Copyright 1996-2020 © All Rights Reserved Francisco Javier Mendívil Navarro, Aragó.

Actualitza la informació que consideris obsoleta escriu-nos

Avís Legal. Esta actividad de la Asociación Cultural Aragón Interactivo y Multimedia
És una activitat cultural.
L'aigua a Aragó, una promesa de futur